Portfolio

Hier vind je artikelen en recensies die ik voor krant, tijdschrift of mezelf heb geschreven.

Benieuwd wat ik voor jou kan doen? Kijk bij diensten of neem direct contact met me op.

‘Steeds uit je comfortzone stappen, en je daar comfortabel leren voelen’

Iedereen heeft een moment in zijn loopbaan waarop het kwartje valt. MT belicht de carrièrekeuzes van jonge toptalenten in de serie Keerpunt. Keerpunt 40: Cécile Cluitmans, Directeur Divisie gebouwen bij Arcadis.

Cécile Cluitmans
Goudhaantje in: 2018
Is: Directeur Divisie gebouwen bij Arcadis

‘Het meest logische traject bij een advies- en ingenieursorganisatie als Arcadis is om te beginnen als trainee. Daarna ga je verder als projectleider, dan wordt je seniorprojectleider, adviseur, met een beetje geluk leidinggevende; je gaat steeds stapje hoger in dezelfde inhoudelijke tak. Dat leek ook mijn voorland.

In 2010 kwam er een positie vacant op een andere afdeling en toen zag ik: er zijn ook heel andere mogelijkheden. Niet veel later kwam ik in gesprek met een coach de uitspraak tegen van Marshall Goldsmith, what got you here won’t get you there. Toen besloot ik: ik ga een andere lijn volgen dan die logische.

Dit interview schreef ik voor MT.nl. Lees verder >

D-reizen weet je vakantiebestemming eerder dan jijzelf

D-rt Groep, van onder meer D-reizen, gebruikt sinds een paar maanden ‘predictive analytics’ waarmee de reisorganisatie met machine learning beter kan inspelen op de wensen van de reiziger. Hoe helpt het de reiziger die op zoek is naar zijn volgende vakantie? En wat betekent dit voor het traditionele reisbureau?

D-rt Groep CEO Don Kaspers gelooft heilig in predictive analytics en de voordelen die het de reiziger en het reisbureau biedt. Reizigers kunnen door Persoonlijk Reisadviseurs veel beter worden geholpen, omdat de PRA inzicht heeft in het reisgedrag en de reiswensen van de klant. Hoe veranderen data het traditionele reisbureau om de hoek? En wat is de toekomst voor reisorganisaties?

‘Data veranderen allereerst heel veel voor onze medewerkers’, zegt Kaspers. De Persoonlijk Reisadviseur heeft inzage in de cijfers, van de omzet van vorig jaar en waar verlies geleden wordt, tot de personeelskosten en de weggegeven korting in hun eigen winkel. ‘Dit geeft ze niet alleen het gevoel dat ze aan het stuur staan, maar ook verantwoordelijkheid. Ze snappen dat wat zij doen invloed heeft op de winkel en het bedrijf.’

Dit interview schreef ik voor MT.nl. Lees verder >

Waarom uitvindingen bij corporates op de plank blijven liggen

Er worden talloze goede uitvindingen gedaan, maar slechts een paar procent daarvan bereikt de markt. Dat geldt zeker voor de zorg, waardoor patiënten betere behandelingen en diagnoses mislopen.

Kankerbehandelingen op basis van computeranalyse, en persoonlijke medicijnontwikkeling met DNA-onderzoek: twee goede, innovatieve ideeën, maar toch kwamen de bedrijven die dit wilden ontwikkelen niet van de grond. Meer dan 95% van alle uitvindingen in de zorg komt nooit bij patiënten terecht.

Dat alleen een goed idee niet genoeg is, blijkt wel uit het grote aantal (Nederlandse) start-ups dat de ‘Valley of Death’ niet overleeft, het moment van start tot aan het moment van de eerste omzet. De drie belangrijkste redenen waarom start-ups niet uitgroeien tot een succes, zijn in elke branche hetzelfde: er is geen marktbehoefte waar dit idee op aansluit, er blijkt geen of niet genoeg geld te zijn, en het team is niet geschikt. Niet alleen startups hebben er last van. Binnen corporates zijn de problemen met innovaties vergelijkbaar.

Dit artikel schreef ik voor MT.nl. Lees verder >

Effectief samenwerken: Varen we samen, of niet?

synergie-mt-magazine-kim-van-de-wetering

Catering, schoonmaak, beveiliging. Leg je al je alles bij één partij of kun je (beter) verschillende dienstverleners samen laten werken? ‘Zoek de synergie in taken die je kunt combineren.’

’s Avonds staat Ahoy nog vol met twintigduizend feestgangers tijdens een concert van de Vrienden van Amstel Live!, maar de volgende dag moet de zaal alweer spic en span zijn voor een tennistoernooi, een wielerevenement, of een beurs. Tussen de afbouw van het ene en de opbouw van het volgende evenement moet ontzettend veel gebeuren, en ook tijdens de events wordt veel gevraagd van medewerkers.

Corine Dijkhuizen is Manager Facility Services bij Rotterdam Ahoy en koos er daarom bewust voor om met verschillende partijen samen te werken. De facilitaire dienstverlening hoort bij de primaire processen en bepaalt voor een groot deel de beleving van de gasten, die daar ook voor betalen. Dat is compleet anders dan een kantoor onderhouden en schoonmaken waar elke dag dezelfde medewerkers zitten.

Dit artikel schreef ik voor MT Magazine. Lees verder >

Ben Tiggelaar: ‘Het besef dat leiderschap een vak is, kwam bij mij pas later’

Succesvol leidinggeven begint met weten welk gedrag je wilt zien – en daar dan zelf mee beginnen, zegt Ben Tiggelaar. ‘Verandering gaat vaak fout bij implementatie, en implementatie draait om gedragsverandering. Wanneer je als leidinggevende eigenlijk niet eens in staat bent om je eigen gedrag te veranderen, heeft het geen zin.’

Ben Tiggelaar staat al jaren bekend als één van de beste managementsprekers die Nederland rijk is. Behalve dat hij lezingen geeft, schrijft Tiggelaar columns en boeken en onderzoekt hij de onderwerpen leiderschap en verandering. Zijn bekendste boek is Dromen, Durven, Doen.

Je behandelt in je boeken en seminars ontzettend veel theorieën. Acht meter managementboeken in acht uur, belooft je seminar ‘MBA in één dag’ bijvoorbeeld. Hoe selecteer je die, en hoe breng je daar een lijn in?

‘Managers houden van dingen die nieuw klinken en onderzoekers en schrijvers presenteren ook graag dingen als nieuw. Maar vaak gaat het uiteindelijk om nieuwe labels voor bekende ideeën.  De kunst is om voor een seminar die inzichten te selecteren waar je als manager een tijdje mee vooruit kan. Voor MBA in één dag kijk ik daarom naar de programma’s van de grote businessschools: wat zijn de vaste waarden daarin? Wat moet elke manager weten?

Dit interview schreef ik voor MT.nl. Lees verder >

Iedereen maakt denkfouten, ook jij

Zonder erbij na te denken maken we de hele dag door in een split second goede beslissingen, gewoon door naar onze intuïtie te luisteren. Maar door diezelfde intuïtie maken we talloze denkfouten. Gelukkig kunnen we ervan leren.

‘Je kunt er maar beter veel van weten, dan kun je je ertegen wapenen’, zegt neuropsycholoog Chantal van der Leest over denkfouten. Ze schreef er een boek over, dat ze een ode aan de twijfel noemt. ‘Mensen willen graag scherpe uitspraken van de wetenschap, maar er zijn niet zo veel waarheden, zeker niet als het om psychologie gaat. Op de werkvloer zijn we gehecht aan leiders met een sterke mening die zeggen: dit werkt, we doen het zo. Maar het zou goed zijn mensen te horen die durven vragen: is dat wel zo? Zonder dat diegene meteen wordt weggezet als naysayer.’

Elke verandering begint met gedrag, en ander gedrag begint met inzicht. In het begin kost dat vooral extra tijd, maar op den duur druk je bepaalde structurele denkfouten de kop in. Een veel voorkomende is wat Kahneman de sunk cost fallacy noemt. Die denkfout draait erom dat het zonde is om op te geven, omdat we er al zo veel in geïnvesteerd hebben.

Dit interview schreef ik voor MT.nl. Lees verder >

Vrouwen aan de top – totdat ze moeder worden

Hoe behoud je als bedrijf je vrouwelijk talent, en hoe combineer je als vrouw je carrière met een (toekomstig) gezin? ‘Vrouwen gaan vaak goed voor hun omgeving zorgen en vergeten zichzelf’, ziet Esther van Diepen, die het programma Mom in Balance oprichtte.

Als je een kind krijgt, heeft dat niet alleen een groot effect op je leven maar ook invloed op je carrière. Zeker bij vrouwen. Zomaar wat cijfers: mannen maken na het starten van een gezin twee keer zoveel kans op promotie als vrouwen. Van alle zwangere vrouwen wordt 44% benadeeld bij een sollicitatie, promotie of verlenging van het contract. 68% van de vrouwen tussen 31 en 35 werkt deeltijd, vaak vanwege kinderen, tegenover 13% van de mannen. Een deel van hen zou graag weer voltijd werken.

Het is al langer een onderwerp, ook in de politiek. ‘Het wettelijk streefcijfer voor vrouwen in de top is niet hard genoeg’, luidde de conclusie van de Bedrijvenmonitor Topvrouwen 2017. Sinds de invoering van het quotum van 30% zijn er wel iets meer vrouwen aan de top, wat wordt toegeschreven aan een kleine groep voortrekkers. Een van hen is Esther van Diepen (1977).

Dit artikel schreef ik voor MT.nl. Lees verder >

Waarom grote bedrijven het niet gaan redden

Technologische ontwikkelingen hebben een invloed op onze wereld die veel sneller gaat en veel groter is dan we denken. Bedrijven moeten zich daar nu op aanpassen, zegt futurist Christian Kromme, anders wacht hen het lot van de dinosaurussen. ‘Grote bedrijven gaan over hun eigen gewicht struikelen en vallen.’

Volgens Christian Kromme kunnen we aardig voorspellen wat er aan technologische ontwikkelingen gaat komen. Niet omdat hij zo technisch is, daar heeft het volgens hem juist weinig mee te maken, maar omdat hij kijkt naar de natuur. De ontwikkelingen zullen elkaar steeds sneller opvolgen, en dat heeft volgens hem grote gevolgen voor de maatschappij en voor bedrijven.

Veel mensen denken dat het zo’n vaart nog niet zal lopen met technologische veranderingen, maar volgens jou is het tegendeel waar. Hoe komt dat?

‘Ik doe wel eens een testje, dan laat ik een foto zien van een footballstadion en vraag ik: als er een druppel water in het stadion valt, en dat water verdubbelt elke minuut, hoe lang duurt het dan tot het water aan de bovenste ring staat? Een paar weken of maanden zeggen de meesten, maar het antwoord is vijftig minuten. Mensen denken lineair, maar onze wereld verandert exponentieel. Daar wringt het, en daardoor vergissen mensen zich in de technologische ontwikkelingen.’

Dit interview schreef ik voor MT.nl. Lees verder >

 

Wat zou Aristoteles doen?

Hij mag dan al ruim twee millennia niet meer onder ons zijn, Aristoteles’ teksten en ideeën zijn verrassend toepasselijk voor vandaag, in ons privé- en zakenleven. In haar net verschenen boek Wat zou Aristoteles doen? vertelt Edith Hall als woordvoerder van de Griekse filosoof hoe we betere beslissingen kunnen nemen, beter communiceren en hoe we ons potentieel kunnen gebruiken.

Inmiddels zegt Edith Hall over zichzelf dat ze gelukkig is en plezier heeft in haar werk, dankzij de lessen van Aristoteles. ‘Denk na over wie je wilt zijn en maak een plan voor hoe je daar komt, leerde ik van hem. En kies werk dat daarbij past.’

Wat is de rode draad in al die dingen waar Aristoteles over schreef?

‘Aristoteles schrijft heel praktisch over allerlei dingen. Waar het op neerkomt, is achterhalen wat de best mogelijke versie is van jezelf, en hoe je daar komt. Waar wil je op je sterfbed op terugkijken? Het gaat erom dat je de regie neemt, en ophoudt de schuld te geven aan het lot en andere mensen als het fout gaat. Je moet verantwoordelijkheid nemen voor je eigen geluk.’

Doen we dat te weinig?

‘Ik denk dat veel mensen, zeker vandaag, in de slachtofferrol kruipen in plaats van kijken wat ze zelf verkeerd hebben gedaan. In mijn eigen leven was dat vooral partnerkeuze en vrienden. Tot ik dertig was koos ik steeds de verkeerde mensen en dan beschuldigde ik ze ervan dat ze slechte mensen waren. Wat ze waarschijnlijk waren, maar daar gaat het niet om; ik koos ze. Toen ik dat zag ben ik andere keuzes gaan maken.’

Dit interview schreef ik voor MT.nl. Lees verder >

Zo richt je de kantoortuin het beste in

Wat kun je doen aan de inrichting van je kantoortuin om overlast zo veel mogelijk te beperken? Zelfs in grote lawaaierige ruimtes is nog wel wat te doen aan de akoestiek.

De problemen met kantoortuinen zijn wel duidelijk. MT schreef eerder al over wat het precies kost aan productiviteit en effectiviteit. Oplossingen gaan veel over wat medewerkers zelf kunnen doen met thuiswerken en noise cancelling koptelefoons, maar hoe zit het met het de inrichting van het kantoor?

Jeroen Megens is specialist op het gebied van bouwakoestiek en werkt bij advies- en ingenieursbureau LBP|SIGHT. Hij geeft advies bij transformaties van kantoren (verbouwingen) en nieuwbouw. ‘Momenteel doe ik vooral transformaties, vanwege Het Nieuwe Werken’, vertelt Megens. ‘Dat gaat niet alleen over inrichting van kantoortuinen, maar ook om flexibiliteit doordat bijvoorbeeld vaste werkplekken verdwijnen.’

Dit artikel schreef ik voor MT.nl. Lees verder >