CV

Mijn meest recente opdrachten en werkervaring vind je hieronder. Voor mijn volledige cv kun je terecht op mijn LinkedIn-profiel.

 

Stagiaire bij dagblad Trouw (juni t/m augustus 2017)

trouwOnderdeel van de Postacademische Deeltijd Opleiding Journalistiek (PDOJ) die ik sinds januari volg, is een voltijdstage bij een van de Nederlandse dagbladen. Ik werd toegelaten bij Trouw en liep daar drie maanden stage op de binnenlandredactie.

 

 

Freelance recensent Nederlands Dagblad  (2015-2017)

Kim van de Wetering Nederlands DagbladOp freelance basis schreef ik literaire recensies voor Gulliver, de cultuurbijlage van de krant. Mijn eerste recensie (van Jón Kalman Stefánssons Vissen hebben geen voeten) verscheen in de krant van 19 juni (en hier op mijn blog).

 

 

Tijdelijk dienstverband Tomzorg & Printweb (november 2014 – mei 2015; daarna in opdracht)

Tomzorg Kim van de WeteringSchrijven van commerciële en informatieve teksten. Het verzorgen van blogs, social media, nieuwsbrieven, communicatieadvies en de SEO van de website voor drukkerij Printweb en zorgwebwinkel Tomzorg (zelfde eigenaar). Reden staken werkzaamheden is bedrijfsovername, daarna schreef ik voor Tomzorg maandelijks weer teksten en blogs op zzp-basis, tot ik voltijd bij Trouw stage liep.

 

Nieuwe website Johan Melse (opdracht, maart 2016)

Nieuwe website Johan Melse Kim van de WeteringBegin dit jaar heb ik een nieuwe website gemaakt voor Johan Melse (moderator en mee- en tegendenker), in nauw overleg met hem. De nieuwe site is eind maart live gegaan.

 

 

 

PR-coördinator IMC Weekendschool (half oktober 2015 – januari 2017)

Logo IMC WeekendschoolOp IMC Weekendschool volgen nieuwsgierige kinderen uit achterstandswijken elke zondag een lesprogramma van 2,5 jaar praktisch onderwijs. De lessen worden gegeven door bevlogen professionals – van artsen en advocaten tot brandweerlieden en ondernemers – die hun vak graag delen. Op deze manier krijgen de kinderen een idee van wat ze later allemaal zouden kunnen doen, en wat ze zelf leuk vinden.
Op het hoofdkantoor in Amsterdam Zuid was ik PR-coördinator voor alle tien de vestigingen. Werkzaamheden: interne communicatie (huisstijl, opzetten intranet, aansturen vestigingen), communicatiebeleid, persvoorlichting, schrijven/ontwerpen/coördineren diverse communicatie zoals nieuwe (huidige) website, brochure, flyers, infographics.

 

Webredactie en marketing Electrolux (Electrolux/AEG/Zanussi) (juli 2015 – maart 2016)

Logo ElectroluxTijdelijke functie in het marketingteam, voornamelijk voor keuken & laundry. Marketing en webredactie, schrijven en vertalen (EN>NL), klanttevredenheid, opzetten en uitrollen van acties voor de merken Electrolux, AEG en Zanussi. Vanwege wederzijdse tevredenheid daarna nog in opdracht werkzaam.

 

 

Freelance interviewer OnderNamen (2015)

Logo OnderNamenOnderNamen is een magazine en profileringsplatform voor ondernemers. Per regio (Utrecht, Amersfoort, Woerden, Lopikerwaard, Lekstroom) verschijnt elk kwartaal een nummer met artikelen en interviews over en voor ondernemers uit de regio. Het maartnummer 2015 van regio Utrecht bijvoorbeeld had als coverstory mijn interview met Stefan Goedhart, eigenaar van een autopoetsbedrijf.

 

ASK History (opdracht, 2015)

ASK History Kim van de WeteringYvonne Hilgenkamp (eigenaar ASK History) en ik ontmoetten elkaar bij de opleiding van IVOR. Toen bleek dat ze wat dingen wilde met haar website en we bovendien onze interesse in kunst bleken te delen, heeft ze me gevraagd om te bedenken hoe de website toegankelijker en beter vindbaar kon worden.

 

 

Bureau Sama (opdracht, 2014)

Kim van de Wetering Onderwijsadviesbureau SamaDankzij een zeer positieve referentie van EB Management werd ik ook door bureau Sama gevraagd om mijn diensten.

De eerste opdracht (oktober 2014) is het schrijven van de teksten voor de nieuwe website. Die site is momenteel nog in ontwikkeling maar wordt binnenkort verwacht live te gaan.

 

Onderwijsadviesbureau EB Management (opdracht, 2014)

Kim van de Wetering EB ManagementIn opdracht van onderwijsadviesbureau EB Management heb ik een brochure geschreven over veranderingen in het mbo. Nadat deze opdracht naar tevredenheid was afgerond, werd en word ik gevraagd voor een aantal vervolgopdrachten, waaronder de teksten en SEO voor de nieuwe website.

 

Literair recensent en chef boeken voor 8WEEKLY (februari 2014 – december 2015)

Kim van de Wetering literair recensent en chef boeken 8WEEKLY8WEEKLY is een online magazine met culturele recensies en interviews dat gerund wordt door vrijwilligers. Ik schrijf hier met regelmaat recensies van net verschenen of nog te verschijnen boeken. Van oktober 2014 t/m december 2015 coördineerde ik als chef boeken ook de andere recensenten en het contact met uitgeverijen.
Mijn recensies vind je hier.

 

Teksten en onderhoud website Stichting Dongxi (februari 2014 – heden)

Kim van de Wetering stichting DongxiStichting Dongxi is een Nederlands initiatief dat zich bekommert om het welzijn van een aantal Chinese gezinnen die onder de armoedegrens leven. De stichting is klein opgezet vanuit persoonlijke betrokkenheid maar heeft de ambitie om te groeien en meer mensen te bereiken. Ik verzorg als vrijwilliger de website voor de stichting.

 

Tekstschrijver, SEO-specialist, projectleider bij Marketing Guys | Online & Mobile Professionals (januari 2012 t/m juli 2014)

Marketing GuysTijdens mijn werk bij Marketing Guys heb ik me gespecialiseerd in het schrijven en redigeren van teksten voor websites, blogs en nieuwsbrieven, op basis van input van de klant of literatuuronderzoek (actualiteiten, Google, artikelen) en het daarvan goed vindbaar maken op internet. Mijn blogs voor Marketing Guys vind je hier.

 

Programmamedewerker bij Studium Generale Utrecht (april t/m december 2010)

Kim van de Wetering Studium Generale UtrechtNa een stage tijdens mijn master literatuurwetenschap ben ik gevraagd om aan te blijven als student-assistent voor onder meer: meedenken over de inhoud van de programma’s, contact onderhouden met sprekers en publiek, meewerken aan website/programma, schrijven van persberichten/blogs over lezingen en presentatie van lezingen.