Mijn meest recente werkervaring vind je hieronder. Voor mijn volledige cv kun je terecht op mijn LinkedIn-profiel.

Lees hier de artikelen, interviews en recensies die ik voor verschillende media heb geschreven.

schermafbeelding-2019-12-06-om-14-45-13

Communicatieadviseur bij Valente (Federatie Opvang & RIBW Alliantie) (april 2019 – heden)

Sinds april 2019 ben ik communicatieadviseur bij Federatie Opvang en RIBW Alliantie, vanaf 1-1-2020 samen Valente, branchevereniging voor participatie, begeleiding en veilige opvang. Ik verzorg en adviseer mijn collega’s over de communicatie naar onze leden, hun cliënten en andere stakeholders zoals partners in de branche, politiek maar ook breder naar de maatschappij. Af en toe maak ik reportages en interviews.

MT Magazine Kim van de Wetering

Redacteur en online coördinator bij MT Magazine (maart 2018 – februari 2019)

Als redacteur bij MT Magazine schreef ik interviews en achtergrondverhalen over alles wat te maken heeft met business, management en leiderschap. Dat doe ik dagelijks voor de website van Management Team en voor het blad, dat negen keer per jaar verschijnt.

ad-utrechts-nieuwsblad-kim-van-de-wetering

Freelance journalist bij AD Utrechts Nieuwsblad (december 2017 – maart 2018)

Na een positieve aanbeveling vanuit Trouw schreef ik een dag in de week voor de nieuwsredactie van het Algemeen Dagblad Utrecht. Daarnaast schreef ik als freelancer nog artikelen, zoals deze reportage over daklozenopvang.

trouw

Verslaggever bij dagblad Trouw (juni t/m oktober 2017)

Als onderdeel van de Postacademische Deeltijd Opleiding Journalistiek (PDOJ) die ik in 2017 volgde liep ik stage op de binnenlandredactie van dagblad Trouw, waar ik daarna nog twee maanden aan bleef om een collega te vervangen.

Kim van de Wetering Nederlands Dagblad

Freelance recensent Nederlands Dagblad  (2015-2017)

Op freelance basis schreef ik literaire recensies voor Gulliver, de cultuurbijlage van de krant.

Mijn recensies voor het ND lees je hier >

Tomzorg Kim van de Wetering

Webredacteur bij Tomzorg & Printweb (tijdelijk dienstverband november 2014 – mei 2015; daarna in opdracht)

Schrijven van commerciële en informatieve teksten. Het verzorgen van blogs, social media, nieuwsbrieven, communicatieadvies en de SEO van de website voor drukkerij Printweb en zorgwebwinkel Tomzorg (zelfde eigenaar).

Nieuwe website Johan Melse Kim van de Wetering

Nieuwe website Johan Melse (opdracht, maart 2016)

Begin 2016 heb ik een nieuwe website gemaakt voor Johan Melse (moderator en mee- en tegendenker), in nauw overleg met hem.

Logo IMC Weekendschool

PR-coördinator IMC Weekendschool (oktober 2015 – januari 2017)

Op IMC Weekendschool krijgen kinderen uit achterstandswijken elke zondag les van bevlogen professionals die hun vak graag delen. Op het hoofdkantoor in Amsterdam Zuid was ik PR-coördinator voor alle tien de vestigingen. Werkzaamheden: interne communicatie (huisstijl, opzetten intranet, aansturen vestigingen), communicatiebeleid, persvoorlichting, schrijven/ontwerpen/coördineren diverse communicatie zoals nieuwe (huidige) website, brochure, flyers, infographics.

Logo Electrolux

Webredactie en marketing Electrolux (Electrolux/AEG/Zanussi) (juli 2015 – maart 2016)

Tijdelijke functie in het marketingteam. Marketing en webredactie, schrijven en vertalen (EN>NL), klanttevredenheid, opzetten en uitrollen van acties. En een leuk interview met chef-kok Alain Caron.

Logo OnderNamen

Freelance interviewer OnderNamen (2015)

OnderNamen is een magazine en profileringsplatform voor ondernemers. Elk kwartaal verschijnt een nummer met artikelen en interviews over en voor ondernemers uit de regio. Mijn eerste interview was deze coverstory.

Kim van de Wetering Onderwijsadviesbureau Sama

Bureau Sama (opdracht, 2014)

Dankzij een zeer positieve referentie van EB Management werd ik ook door onderwijsprojectbureau Sama gevraagd om teksten voor de nieuwe website te schrijven.

Kim van de Wetering EB Management

Onderwijsadviesbureau EB Management (opdracht, 2014)

In opdracht van onderwijsadviesbureau EB Management heb ik een brochure geschreven over veranderingen in het mbo. Nadat deze opdracht naar tevredenheid was afgerond, werd en word ik gevraagd voor een aantal vervolgopdrachten, waaronder de teksten en SEO voor de nieuwe website.

Kim van de Wetering literair recensent en chef boeken 8WEEKLY

Literair recensent en chef boeken voor 8WEEKLY (februari 2014 – december 2015)

8WEEKLY is een online magazine met culturele recensies en interviews dat gerund wordt door vrijwilligers. Ik schreef hier met regelmaat recensies van net verschenen of nog te verschijnen boeken. Van oktober 2014 t/m december 2015 coördineerde ik als chef boeken ook de andere recensenten en het contact met uitgeverijen.

Marketing Guys

Tekstschrijver, SEO-specialist, projectleider bij Marketing Guys | Online & Mobile Professionals (januari 2012 t/m juli 2014)

Tijdens mijn werk bij Marketing Guys heb ik me gespecialiseerd in het schrijven en redigeren van teksten voor websites, blogs en nieuwsbrieven, met input van de klant, en het daarvan goed vindbaar maken op internet.

Kim van de Wetering Studium Generale Utrecht

Programmamedewerker bij Studium Generale Utrecht (april t/m december 2010)

Na een stage tijdens mijn master literatuurwetenschap ben ik gevraagd om aan te blijven als student-assistent voor onder meer: meedenken over de inhoud van de programma’s, contact onderhouden met sprekers en publiek, meewerken aan website/programma, schrijven van persberichten/blogs over lezingen en presentatie van lezingen.