Jordy Kool neemt volgende maand afscheid als CEO van IT-bedrijf Infotheek. Een besluit dat op de planning stond, maar dat versneld werd doordat hij ziek werd. ‘Soms zet het leven je iets eerder op een ander spoor.’

Tot het eind van dit jaar gaat hij geen nieuwe dingen meer oppakken, heeft Jordy Kool (43) zijn vrouw beloofd. ‘Ik wilde het al afzwakken tot ‘niet te veel nieuwe dingen’, maar de afspraak is echt geen nieuwe dingen meer’, zegt hij lachend. Het is tijd om een stapje terug te doen.

Elke fase van een bedrijf heeft behoefte aan een bepaald soort leider, denkt Kool. Nu het de fase van consolideren aangebroken is, zit zijn werk erop. ‘Ik wist in september eigenlijk al dat ik wilde stoppen, maar het heeft lang geduurd tot we het met elkaar een plek konden geven. Uiteindelijk ‘hielp’ mijn gezondheid wel om het besluit te versnellen’, zegt Kool.

Dit interview schreef ik voor MT.nl. Lees verder >