In de kantine van Ron Missler B.V. hangt een mooie grote foto van een stukje centrum van Utrecht bovenaf. Ron kan zo al drie daken aanwijzen die hij en zijn jongens hebben gedaan.

Ron Missler: “Ik ben erg trots op de jongens.”

Kim van de Wetering interview OnderNamen Ron Missler B.V.

Foto: Aschwin Snel

Weinig zo aanstekelijk als iemand die met enthousiasme over iets weet te vertellen. En Ron Missler wordt enthousiast van zijn installatiebedrijf. Samen met zijn vrouw Sylvia – hoe kan het ook anders in een familiebedrijf – vertelt hij over de vele verschillende klanten. Van leuke opdrachten in monumentbeheer tot de zware klus voor de MH17: ze doen het allemaal.

Hun core business is het loodgieters- en dakwerk. Verder doen ze installatie, van zonnepanelen, rioleringen en plaatsen ze waterontharders – “dat gaat groot worden in de toekomst.” Opdrachtgevers zijn onder andere VIOS bouw en onderhoud Utrecht/Amsterdam, Elbertse bouw Houten, BAM woningbouw Nieuwegein, Van Wijk Vastgoedonderhoud, enkele particulieren, en onderhoudscontracten voor onder meer zorginstelling Abrona, Dienst Vastgoed Defensie en woningcorporatie Mitros, waar hij zelf jaren heeft gewerkt. “Ik vind het heel erg leuk om ondernemer te zijn, ik doe het nog elke dag met plezier. Het is alleen wel meer zorg; de crisis viel ook ons erg zwaar.”

Ook zwaar, maar wel een eer, was de installatie voor de onderzoekszaal van de MH17. “Dat was een erg heftige klus met lange dagen waarop we ook niet zulke prettige dingen hebben gezien. Wel was er achteraf slachtofferhulp en alle jongens kregen persoonlijk een speldje. Ik ben erg trots op de jongens.”

0.1% verzuim

Ze zijn een hecht team. De sfeer is goed, er is vertrouwen en het bedrijf kent nog altijd 0.1% ziekteverzuim. “De jongens werken helemaal zelfstandig en gaan net als ik voor kennis, betrouwbaarheid en efficiëntie. Ik heb op plaatsen gewerkt waar ze zeven, acht keer per dag naar de groothandel gingen voor spullen te halen. Nou, dat gebeurt hier niet.” Ze hebben plezier in hun werk en dat loont: “We hebben laatst een nieuwe jongen aangenomen waar bij zijn vorige werkgever geen land mee te bezeilen viel. Maar sinds hij hier werkt: goud waard.” Dat zegt genoeg over de sfeer bij het bedrijf.

Nieuwe klanten krijgt Ron via tevreden huidige klanten, en door zijn oren open te houden. “Ik hoorde bijvoorbeeld dat Abrona op zoek was naar een installatiebedrijf. Nou, dan zit ik al enthousiast in Den Dolder bij hun op kantoor.” En dat enthousiasme werkt: “Negen op de tien keer krijg ik de klant binnen. Ik maak een offerte zo uitgebreid dat ze eigenlijk niet meer om me heen kunnen,” lacht hij.

Familiebedrijf

Naast Ron en zijn vrouw werken er hun zoons, een broer en hun schoondochter. Beiden lachen: “We hebben het buiten werk met elkaar ook áltijd over werk. Het is een stukje verslaving.”

Over een paar jaar wil Ron wel wat minder gaan werken. Zijn vrouw moet nog zien of hem dat inderdaad lukt, maar een van hun zoons staat in elk geval klaar om het bedrijf over te nemen, zodat Ron Missler B.V. in de familie blijft.

Dit interview verscheen in het juni-nummer (2015) van OnderNamen Lekstroom.