John Fentener van Vlissingen Kim van de Wetering MTZijn broers gingen beiden familiebedrijf SHV in, maar zelf koos John Fentener van Vlissingen een andere koers.

‘Van een tante kreeg ik toen ik een jaar of zestien was een klein bedrag, om te beleggen. Ik vond het fascinerend. Op die leeftijd deed ik van alles wat je zoal doet als tiener, maar ik vond het óók heel interessant om de koersen te volgen. Zo leuk, dat ik al besloten had dat ik vermogensbeheer ging doen toen mijn vader er een paar jaar later van uitging dat ik in het bedrijf kwam. Ik dacht: ik kan later altijd nog naar SHV, eerst wil ik deze droom volgen.

Mijn vader had het er moeilijk mee; een Van Vlissingen hoorde in het bedrijf. Het duurde wel zeven jaar, maar toen zag hij dat ik deed wat ik leuk vond, en er goed in was, en kon hij zich erbij neerleggen. Vanaf dat moment spraken we elkaar vaker en was hij meer betrokken bij wat ik deed.

Dit interview schreef ik voor MT Magazine. Lees verder >