Eten of een taxi bestellen, of een date vinden – het kan allemaal met een app. Waarom solliciteren dan niet? Steve Muylle, hoogleraar Marketing & Digitale Strategie aan Vlerick Business School in Gent, werkte samen met uitzendbureau Accent Jobs aan een vacature-app.

Hoe kunnen we digitale technologieën gebruiken om kandidaten te matchen met vacatures, vroeg het Belgische uitzendbureau Accent Jobs zich een paar jaar geleden af. Ze kwamen terecht bij Vlerick Business School, waar ze hun creativiteit de vrije loop lieten. ‘In een soort hackathon hebben we met hen en studenten het idee voor de app bedacht, en een eerste, minimale versie gemaakt’, vertelt Steve Muylle. De gedachte: een baan vinden moet net zo gemakkelijk zijn als een Uber-ritje regelen. Dating-app Tinder diende als inspiratie vanwege de handige interface.

De uiteindelijke app, Swop a job, heeft inderdaad veel weg van beide. Je vult je naam, telefoonnummer en mailadres in of uploadt je gegevens via LinkedIn. Voor de profielfoto maak je snel een selfie en je kunt beginnen met zoeken naar vacatures. Jezelf voorstellen in een video kan ook. Net als bij Tinder geldt: swipe naar links als je het niks vindt, naar rechts als je interesse hebt.

Dit artikel schreef ik voor MT.nl. Lees verder >