Op topsport zit een houdbaarheidsdatum. Veel Nederlandse topsporters hebben na hun sportcarrière daarom nog een loopbaan in het bedrijfsleven. Welke lessen hebben deze oud-topsporters geleerd in hun dubbele carrière? In aflevering 1: Ben van der Burg.

Ben van der Burg (1968) was langebaanschaatser. Toen hij 22 was, raakte hij geblesseerd en moest hij stoppen met schaatsen. Nu is hij commercieel directeur bij Triple.

Hoe ging dat, die overgang van schaatsen naar het bedrijfsleven?

‘NOC*NSF stelde toen ik stopte 300 gulden beschikbaar voor een maatschappelijke carrière voor mij. Ik heb dat aangenomen en er een paar rondjes in het café van gegeven. We werden allemaal dronken – dat kon toen nog voor 300 gulden – en toen had ik echt niks meer. Da’s ook mooi hè, als je niks meer hebt en vanaf nul kunt beginnen.

Ik heb veel goeie tips gekregen in mijn leven. Eentje was gewoon: ga je verdiepen in iets, als je veel van iets weet, is het vanzelf interessant. En als je blijft doorgroeien, word je expert. Ik had mazzel dat er een plek kwam bij Vodafone waar ik geknipt voor was. Met de opkomst van 3G zou er video op mobiel komen en ze zochten mensen uit de media, waar ik toen al een beetje in zat, vooral op de radio. Zo ben ik me gaan verdiepen in technologie. Ik ben heel erg nieuwsgierig, wil alles weten. Dat helpt in technologie, altijd kunnen doordenken.’

Dit interview schreef ik voor MT.nl. Lees verder >