Op topsport zit een houdbaarheidsdatum. Veel Nederlandse topsporters hebben na hun sportcarrière daarom nog een loopbaan in het bedrijfsleven. Welke lessen hebben deze oud-topsporters geleerd in hun dubbele carrière? In aflevering 2: Teun de Nooijer.

Vijf jaar geleden stopte Teun de Nooijer met hockeyen. Met het Nederlands elftal won hij twee keer Olympisch goud, werd Europees en wereldkampioen en won zes keer de Champions Trophy. Sinds september vorig jaar is hij Principal Consultant bij headhunter McDermott & Bull.

Je hebt een flink hockey-cv, maar je hebt ook altijd al dingen naast het hockeyen gedaan; hoe zit dat?

‘Hockey is een grote sport, maar anders dan bij voetbal of tennis kun je er na je carrière niet meer van leven. Er wordt daarom ook altijd gekeken naar je maatschappelijke loopbaan, je school en daarna studie, stage enzovoort. Gelukkig maar, want daardoor viel ik na 2013 niet in een zwart gat.

De enige periode dat ik voltijd heb gehockeyd, was in 2008. Ik werkte bij advocatenkantoor Clifford Chance en de Spelen in Peking kwamen eraan. Met mijn leidinggevende bekeek ik het Olympisch programma en hij zei: “Dat is niet te combineren, ook niet in deeltijd. Focus jij je maar volledig op het hockey en dan zien we je daarna terug.” Dat liep trouwens anders want in dat half jaar ontstonden de plannen voor de Teun de Nooijer Academy.’

Dit interview schreef ik voor MT.nl. Lees verder >